⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Lammgryta med torkad frukt

(6 port)

900 g lammkött med ben
15 st torkade aprikoser
15 st katrinplommon
1,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 oxbuljongtärning
5 dl vatten
2 dl passerade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 st lagerblad
0,5 tsk kardemumma, malen
1 tsk kanel
bulgur

Skär köttet i mindre delar. Hacka lök och vitlök. Bryn köttet väl i en stor gryta med lite matolja. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs ytterliga några minuter. Tillsätt alla kryddor och häll i vatten, tomatpuré, buljongtärning och passerade tomater. Låt grytan koka ca 2 timmar. Då 15 minuter återstår av koktiden tillsätts den torkade frukten. Servera med bulgur.